Какво е екстракция при почистване на мека мебел?

Много от фирмите за професионално почистване използват специализирани машини за изпиране на дамаски и тапицерии, тези перящи прахосмукачки биват наричани още „екстракторни машини”, „естрактор” или „спрей-екстрактор”.

Метода на екстракцията при прането на мека мебел и меки настилки, е за предпочитане при силно замърсени текстилни повърхности. Чрез екстракция (при прането на мека мебел) се извличат петна, прах, акари и други нечистотии в дълбочина от материята,препоръчва се при основно почистване.

Екстракторното изпиране на мебели се нарежда на второ място според критерия за най-бързо изсъхнали мебели след изпиране, преди него е единствено така нареченото сухо пране.

Сухото пране обаче може да бъде прилагано единствено при поддържащи почиствания или с други думи, за освежаване на тъканите. Въпреки всичко ако изперете сутрин дивана си с професионална екстракторна прахосмукачка то в рамките на 6-8 часа той вероятно би изсъхнал на 100%, което го прави и най-удобния и сполучлив вариант за изпирането на Вашия силно замърсен диван.

Пране на мека мебел
Пране на мека мебел

Екстракция – определение
Екстракция при пране на мека мебел наричаме процеса при който впръскваме в дамаски и тапицерии препарат под високо налягане и мигновено след като е проникнал в материята бива изсмукан.

Това е нещо като полуавтоматизиран процес при който повтаряме действието на дадено място върху дамаската докато през прозрачната фуния (накрайника за пране) не започне да се изсмуква само бяла пяна. Така и разбираме, че даденото място което третираме е изпрано.

Ако през накрайника все още влиза различна от бяла пяна, то това означава, че имаме да извличаме още нечистотии от материята.

Вижте в действие пране на мека мебел чрез екстракция в следното видео:

При възникнали въпроси

Пишете Ни

24 / 7