Край на месец октомври – обзор на предложенията ни за почистване

През октомври отделихме внимания на различни услуги, а професионално почистване – както на домове, така и за бизнеса, например почистване на офиси.

почистване на хладилник
почистване на хладилник

07 октомври Почистване на хладилник и хладилни витрини

Ето няколко съвета за лесната поддръжка и почистването на хладилника:

1. Бързо почистване. Винаги когато разлеете супа или друга течност някъде по рафтовете в хладилника, избърсвайте веднага с влажна кърпа, не оставяйте да засъхва и така ще си спестите търкане при обстойното почистване.

2. Срещу миризмите. Покривайте с готварско фолио или капак всякакви силно миризливи гозби, купи със салати с лук или други зеленчуци.

3. Превенция вместо почистване. Проверявайте винаги продуктите които оставяте в хладилника за пробита опаковка.

4. Помощ от природата. Ако нямате непоносимост към миризмата на лимон, изстискайте един лимон в купичка и го поставете възможно най-долу в хладилника. Лимона неутрализира другите миризми.

5. Нека почистването е лесно. Почиствайте хладилника когато продуктите в него са към края или поне веднъж месечно, извадете и измийте прозрачните етажерки със вода и сапун, може и с веро, избършете и изплакнете стените и дъното на хладилника с влажна кърпа и препарат.

6. Не забравяйте. Изваждайте редовно остатъците от магданоз, падналите обелки от лук и други храни. Проверявайте редовно за развалени и стари храни и напитки, по възможност ги отстранявайте предварително. Така ще си спестите по-често почистване на уреда.

7. Отворени врати. Ако се налага да изключите хладилника за определен период от време, в никакъв случай не го оставяйте затворен.

08 октомври – Как да почистим сами тента или сенник?

Ако измиваме плата и конструкцията на слънце пазещите ни средства в края на всеки сезон и ги увиваме добре през зимата за да не се цапат, това ще ни осигури няколко предимства за нашата тента или сенник.

Редовното почистване на тентата (веднъж годишно) прави поддръжката на плата в добър вид по-лесна и бърза.
Почти през цялото време имате чиста тента.
Почистена и съхранена добре през зимата, Вие посрещате новия летен сезон подготвени (особено важно за заведения).
Най-големия плюс при редовното почистване на тентите и сенниците е това, че обикновено плата на тези неща е покрит със специален слой, който непозволява на слънцето да го изгаря, това от своя страна позволява при изпирането на плата да се използват по-леки и слаби препарати. Колкото по-силни препарати ползваме за почистване на плата, толкова по-голяма вероятност има да го съсипем и отмием специалното му покритие защитаващо го от слънчевите лъчи.

09 октомври – Почистването удължава живота на климатика

За да работи безотказно Вашия климатик и да Ви разхлажда през лятото и отоплява през зимата, то ето няколко кратки съвета за неговата поддръжка:

1. Почиствайте редовно. Избърсвайте редовно горната част на вътрешното климатичното тяло (това което сочи към тавана).

2. Поне веднъж месечно изваждайте филтрите и ги измивайте под течаща хладка вода.

3. При необходимост от по-сериозно почистване – използвайте не много силен, алкален препарат и четка за по-добро почистване на филтрите.

4. За почистване на ребрата. Използвайте някой от аерозол спрейовете за впръскване и почистване на ребрата по вътрешното тяло на климатика.

5. Избягвайте впръскването на ароматизатори по вътрешното тяло на климатика.

6. Извършвайте профилактика на системата веднъж годишно, замерване на фреона, преглед на перката на външното тяло и други.

7. Ако климатика Ви издава странни шумове, то го изключете и се обърнете към обслужващия Ви сервиз.

При възникнали въпроси

Пишете Ни

24 / 7