Почистването удължава живота на климатика

Почти във всеки дом или офис помещение има инсталирани климатици. Климатичните системи допринасят много за комфорта ни през лятото и зимата, но не трябва да забравяме, че този комфорт изисква постоянни грижи.

Да се погрижим за чистота на климатика
Почистването е част от поддръжката на климатичната система. Вътрешното тяло и по-специално неговите филтри са нещо, на което трябва да обърнете особено внимание при почистване.

Обикновено филтрите са компонента от климатика, който събира най-много прах, а това пречи на правилната работа на уреда. В случай че не се чистят редовно, праха по филтрите може да доведе и до повреди, освен всичко продължителната експлоатация на климатика води до образуване и натрупване на микроорганизми, гъбички и други бактерии в инсталацията.

Вътрешно тяло на климатик преди почистване
Вътрешно тяло на климатик преди почистване

За да работи безотказно Вашия климатик и да Ви разхлажда през лятото и отоплява през зимата, то ето няколко кратки съвета за неговата поддръжка:

1. Почиствайте редовно. Избърсвайте редовно горната част на вътрешното климатичното тяло (това което сочи към тавана).

2. Поне веднъж месечно изваждайте филтрите и ги измивайте под течаща хладка вода.

3. При необходимост от по-сериозно почистване – използвайте не много силен, алкален препарат и четка за по-добро почистване на филтрите.

4. За почистване на ребрата. Използвайте някой от аерозол спрейовете за впръскване и почистване на ребрата по вътрешното тяло на климатика.

5. Избягвайте впръскването на ароматизатори по вътрешното тяло на климатика.

6. Извършвайте профилактика на системата веднъж годишно, замерване на фреона, преглед на перката на външното тяло и други.

7. Ако климатика Ви издава странни шумове, то го изключете и се обърнете към обслужващия Ви сервиз.

Разгледайте и другите теми за почистване в нашия блог.

Заявете оглед, за оферта за почистване на нашите телефони или като попълните контактна форма по-долу.
[contact-form-7 id=“2905″ title=“Контактна форма“]

При възникнали въпроси

Пишете Ни

24 / 7