Почистване на хладилник и хладилни витрини

Хладилника е уред, който има важна роля както в домовете, така и в бизнеса. Разбира се при експлоатация хладилниците и хладилните витрини имат нужда от почистване, а ние ще дадем няколко полезни съвета.

почистване на хладилник
почистване на хладилник

Неприятни миризми и мръсотия

Хладилника е един от уредите, които ни осигурява не само студена бира през лятото, но и запазването на някои храни годни във времето. Често обаче хладилника добива неприятни миризми, цапа се и в даден момент се превръща в студен, кошмарно мръсен шкаф, който все по-рядко искаме да отваряме и отлагаме почистването.

Ето няколко съвета за лесната поддръжка и почистването на хладилника:

1. Бързо почистване. Винаги когато разлеете супа или друга течност някъде по рафтовете в хладилника, избърсвайте веднага с влажна кърпа, не оставяйте да засъхва и така ще си спестите търкане при обстойното почистване.

2. Срещу миризмите. Покривайте с готварско фолио или капак всякакви силно миризливи гозби, купи със салати с лук или други зеленчуци.

3. Превенция вместо почистване. Проверявайте винаги продуктите които оставяте в хладилника за пробита опаковка.

4. Помощ от природата. Ако нямате непоносимост към миризмата на лимон, изстискайте един лимон в купичка и го поставете възможно най-долу в хладилника. Лимона неутрализира другите миризми.

5. Нека почистването е лесно. Почиствайте хладилника когато продуктите в него са към края или поне веднъж месечно, извадете и измийте прозрачните етажерки със вода и сапун, може и с веро, избършете и изплакнете стените и дъното на хладилника с влажна кърпа и препарат.

6. Не забравяйте. Изваждайте редовно остатъците от магданоз, падналите обелки от лук и други храни. Проверявайте редовно за развалени и стари храни и напитки, по възможност ги отстранявайте предварително. Така ще си спестите по-често почистване на уреда.

7. Отворени врати. Ако се налага да изключите хладилника за определен период от време, в никакъв случай не го оставяйте затворен.

Надяваме се да сме били полезни. Проследете и други съвети за почистване в нашия блог.

При възникнали въпроси

Пишете Ни

СЕГА