Как да почистим сами тента или сенник?

Имате тента, сенник или и двете и желаете да ги почистите? Има два варианта – обърнете се към професионалисти или го направете сами.

Тентите и сенниците са сред най-добрите средства пазещи ни сянка през лятото. Ние всички разчитаме на тях през най-големите горещини през лятото, свършвайки сезона обаче е добре да помислим за нещо много важно, почистването на тентата или сенника. Защо е необходимо това?

Тента. Източник Уикипедия
Тента. Източник Уикипедия

Съвет за дълъг живот и лесно почистване на тента.

Ако измиваме плата и конструкцията на слънце пазещите ни средства в края на всеки сезон и ги увиваме добре през зимата за да не се цапат, това ще ни осигури няколко предимства за нашата тента или сенник.

  1. Редовното почистване на тентата (веднъж годишно) прави поддръжката на плата в добър вид по-лесна и бърза.
  2. Почти през цялото време имате чиста тента.
  3. Почистена и съхранена добре през зимата, Вие посрещате новия летен сезон подготвени (особено важно за заведения).
  4. Най-големия плюс при редовното почистване на тентите и сенниците е това, че обикновено плата на тези неща е покрит със специален слой, който непозволява на слънцето да го изгаря, това от своя страна позволява при изпирането на плата да се използват по-леки и слаби препарати. Колкото по-силни препарати ползваме за почистване на плата, толкова по-голяма вероятност има да го съсипем и отмием специалното му покритие защитаващо го от слънчевите лъчи.

 

Съвета за почистите на тентата – направи си сам:

  1. По възможност свалете внимателно плата от конструкцията.
  2. Преди да нанесете препарат за почистване намокрете плата обилно с вода.
  3. При почистването нанасяйте препарата равномерно, например с пулверизатор.
  4. За почистването подберете четка с подходящ косъм (нито много мек, нито много твърд) и разтъркайте накиснатия плат с нея. Повторете същата операция и от другата страна на плата.
  5. При финалното почистване изплакнете с вода много добре плата, в никакъв случай не навивайте тентата или сенника, докато плата е мокър (в случай, че сте го прали без да го демонтирате от конструкцията).

 

Ако все пак прецените, че се нуждаете от професионално почистване на вашата тента или сенник – обадете се на нашите телефони или попълнете формата за контакти по-долу.
[contact-form-7 id=“2905″ title=“Контактна форма“]

При възникнали въпроси

Пишете Ни

24 / 7