Пране на мека мебел – сухо пране

Има два метода за пране на мека мебел – сухо и стандартно изпиране с вода и препарат и екстракция на течността след това. Днес ще разгледаме сухия метод за пране на мека мебел.

сухо пране на мебели
сухо пране на мебели

Сухо пране на мека мебел е различен похват за поддържане на чисти дамаски и облицовки и не прилича особено на стандартното екстракторно изпиране на мебели, то е повърхностно и не се използва за почистване в дълбочина.

Необходими са различни почистващи машини за дамаските, не се впръсква вода с препарат под налягане както при същинското екстракторно пране.

При сухото пране на мебели задължително се прахосмукират текстилните повърхности преди да бъдат изпрани, този вид почистване се осъществява благодарение на специална формула от (ПАВ – Повърхностно Активни Вещества) в правилна дозировка, които се нанасят по повърхността на дамаските чрез пяна генератор.

След като пяната отлепи зацапванията, тя ги изкарва по повърхността на материята от където се изсмукват с професионални мощни турбини, те образуват вакум чиято сила ние можем да регулираме с цел да не деформираме материята.

След това обикновено няма нужда от изплакване. Сухото пране на мека мебел си има своите предимства.

При възникнали въпроси

Пишете Ни

24 / 7