Чести въпроси: какви дамаски перете?

Чести въпроси: какви дамаски перете? Ето пълен списък на дамаските и начина по който ги перем.

почистване, пране
пране на мека мебел

Акрил. Акрилът, като материя се усеща като мека вълна, това е синтетична дамаска но често лесна за пране и поддръжка. Недостатък е лесното попиване на пот дълбоко в материята.

Коприна. Коприната е естествено протеиново влакно, влиза в употреба при изработката на луксозна мека мебел, придава незабравим конфорт, но е трудна за поддръжка и почистване.

Полиестер. Синтетичните влакна на полиестера често се използват при изработването на материи за мека мебел, като предварително са вплетени в други тъкани. Почистването му е лесно, но недостатъци са задържането на телесни миризми, пот и наличието на статичното електричество.

Микрофибър. Влакната в материята микрофибър са синтетични, въпреки всичко това е материал, който лесно се може да се бъде изпран. Това е дамаската, която привлича и задържа най много прах, освен това е много нетрайна.

Винил. Винила е синтетично влакно, което може да има визията на кожа, лесен е за почистване, но не е особено издръжлив.

Кожа. Материала за кожената мека мебел се добива от кожата на едрия добитък, често от крави. Кожата е лесна за поддръжка относно почистването, издръжлива и стилна, но скъпа.

При възникнали въпроси

Пишете Ни

24 / 7