Що е то професионално почистване? (първа част)

Cleanito
кърпи за професионално почистване

Професионалното почистване е съвкупност от методи и похвати, които имат за цел да оптимизират времето необходимо за почистване на дадена повърхност и в същото време да дадем по-добър резултат. Неразделим компонент от този механизъм на работа са машините, препаратите и консумативите за почистване.

Ресурсите с които разполагат фирмите за почистване обикновено са добре подбрани и преценени според стила или модела, по който те извършват услугите по почистване. За да се стигне обаче до момента, при който дадена услуга се извършва качествено, бързо и в същото време на достъпна цена за потребителя, фирмите за почистване преминават през доста експерименти с препарати, техника и различни похвати, докато намерят най-лесния и относително бърз начин да почистят дадена повърхност до съвършена степен.

За да се извърши професионално почистване на домове например, част от консумативите които фирмата трябва да поддържа са кърпите за избърсване и полиране или наричани още бърсалки.

Макар думата бърсалка да звучи, като нещо евтино и незначително, като парцал за избърсване, сега ще обясним каква е разликата между парцала с който някои хора си забърсват дадени повърхности и как фирмите за почистване използват това благо творение унищожаващо мръсотията.

Да започнем с това, че кърпите за почистване на различни видове повърхности, които се използват във фирмите за професионално почистване са направени от истински микрофибър. Освен всичко те биват и няколко цвята, като за някои хора това е просто шарения измежду парцалите за бърсане, но не и за професионалното почистване. Цветовете на кърпите за почистване, кърпите с които почистваме различни повърхности, никак не са случайни. Има световни стандарти според, които за различните повърхности се използва различна по цвят кърпа за почистване, разбирайте и различен препарат.

Това е една малка част от консумативите необходими на една фирма за почистване, която иска да бъде различна и да предлага качествено професионално почистване а не просто „позачистване“.

При възникнали въпроси

Пишете Ни

24 / 7